Google dorește ca echipele să colaboreze indiferent de spațiu și timp, inclusiv persoanele care lucrează de acasă sau în diferite fusuri orare. Gmail va fi hub-ul pentru mediul de lucru hibrid, totul pentru noua experiență globală Gmail.
Astfel că asistența pentru apeluri video și vocale direct din aplicația Gmail va fi disponibilă în curând pentru utilizatori.
Google Meet este una dintre aplicațiiile Google pe care unii oameni ar fi putut să o folosească pentru a rămâne în legătură cu familia și colegii.
Dar, decât să deschidă aplicația Meet pentru a efectua apeluri vocale și video, utilizatorii Gmail o vor face acum direct din aplicația Gmail.
Google precizează că funcționalitatea nou adăugată facilitează întâlnirile ad-hoc în spațiul virtual, reducând nevoia pentru ședințele și discuțiile organizate față în față. Spre exemplu, vei putea iniția un apel vocal sau video pornind de la un simplu e-mail primit pe adresa Gmail, având garanția că persoana aflată la celălalt capăt îți poate răspunde de pe mobil fără instalarea vreunei alte aplicații.
Telefonul persoanei va suna prin aplicația Gmail. Vei putea prelua apelul imediat sau chiar răspunde de pe PC.
Telefonul persoanei va suna prin aplicația Gmail. Vei putea prelua apelul imediat sau chiar răspunde de pe PC.
Celelalte funcții ale spațiului de lucru Google
Din captura de ecran de mai jos, Mail reprezintă doar una dintre cele patru tab-uri principale din Gmail, Chat, Spaces și Meet fiind celelalte.
Spaces este cel mai important upgrade Gmail, intrucât este versiunea Google a lui Slack. Este un loc digital în care membrii aceleiași echipe pot discuta despre proiecte în desfășurare și pot colabora. Și Spaces acceptă alte câteva produse Google, inclusiv Calendar, Drive, Docs, Foi de calcul, Prezentări, Meet și Task.
Spaces este acum live pentru utilizatori. Google intenționează să adauge mai multe funcții în viitorul apropiat. Aceasta include o navigare simplificată, asistență pentru partajarea spațiilor cu alte echipe și căutare îmbunătățită, instrumentele de gestionare a conținutului, etc.
BTW, Google va actualiza mai întâi conturile de business, apoi utilizatorii finali.