„Se poate mai bine, se poate să investim într-o tehnologie ce stimulează educaţia medicală, o tehnologie ce are potenţialul de a crea viitori medici mai buni, mai performanţi, mai pregătiţi”, spune dr. Mihai Voinea, unul dintre fondatorii BioMap.
BioMap a fost prezentată oficial pe data de 7 mai 2019 în Aula Magna a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova. Este, în esenţă, o aplicaţie hibrid care funcţionează pe orice dispozitiv şi conţine corpul uman în dinamica sa, în 3D.
Ce este BioMap?
O platformă cu peste 650 modele 3D ale corpului uman în dinamica sa, ce include nu doar anatomia completă, ci şi fiziologie, patologie şi intervenţii.
Cu alte cuvinte, cuprinde patologii din majoritatea specialităţilor medicale şi chirurgicale. Spre exemplu, câteva dintre elementele patologice care se pot observa în platformă sunt: infarctul miocardic acut, dezlipirea de retină, cancerul gastric, glomerulonefrita, cateterizarea cardiacă, astmul şi multe altele.
Fiecare element 3D este însoţit de o descriere completă atât în limba română, cât şi în limba engleză.
„Medicii din noua generaţie trebuie să ştie limba engleză, este o necesitate tot mai mare într- o lume din ce în ce mai globalizată. În prezent, lucrăm la a îmbunătăţi şi descrierile din limba engleză, pentru că nu sunt atât de complete ca cele în română”, a continuat dr. Mihai Voinea.
Din acest punct de vedere, platforma BioMap reprezintă un proiect unic în România, însă va avea de gestionat mentalitatea învechită şi dominantă a ţării – aceea că actul de învăţare trebuie să fie greu, static şi plictisitor.
Aplicaţia este disponibil pe telefon, tabletă, laptop sau computer, putând fi descărcată de pe Appstore pentru dispozitivele cu IOS şi de pe Google Play pentru dispozitivele cu Android.
Citeste mai mult de la sursa.